EquiStart

EquiStart is een bedrijf dat zich focust op de opleiding van jonge paarden. Deze jonge paarden worden spelenderwijs klaar gemaakt voor de toekomst. Aangezien paarden vaker met meer 'bloed' gefokt worden, wordt het omslachtiger deze paarden op een juiste, veilige wijze af te richten. Door de unique formule van EquiStart krijgt het paard alle handvaten aangerijkt om succesvol samen te werken met zijn of haar partner.

EquiStart onderscheid zichzelf van de gewone opfok/ opleiding door dagelijks contact met de paarden. De paarden staan sociaal met andere op de weide en leren stap voor stap de beginselen voor de toekomst. Hierbij wordt er gekeken naar de vorderingen van het paard en krijgt hij de tijd zich te ontwikkelen op een voor het paard verantwoorde manier.

Tijdens de opleiding van het paard wordt er nauw contact gehouden met de eigenaar zodat er vertrouwen en betrokkenheid ontstaat en de klant het opgroeien van zijn of haar paard/ veulen kan volgen.

Na de opleiding kan de eigenaar genieten van een trouwe samenwerking tussen paard en mens.


~ PLAYFULLY PREPARING FOR THE FUTURE~

NICOLE ROEFS

-EIGENARESSE-

Nicole is begonnen als manageruiter waar ze wekelijks te vinden was voor les. Op 12-jarige leeftijd kocht haar grootvader een grote E-pony, Gregor, waarmee de paardensport begon. Gregor was een super leerpaard die haar meenam van de klasse B tot het Z1. Toen Nicole 16 jaar werd wist ze dat ze nog twee jaar bij de pony's te gaan had en dan over moest stappen naar de paarden. Gregor was toen 19 en kon deze overstap niet meer met haar maken, hij had een mooie leeftijd bereikt om met pensioen te gaan. Daarom kocht ze een veulen samen met haar grootvader zodat ze, wanneer ze 18 jaar werd, de overstap kon maken. Ze leidde het veulen op en kwam terecht bij Tristan Tucker waar ze enkele jaren getraind heeft. Hier heeft ze geleerd paarden op een rustige, gedegen en vertrouwde manier op te leiden. Het veulen werd, na drie jaar, netjes opgeleid en verkocht waarna de zoektocht naar een wedstrijdpaard volgden. Toen kocht ze Hudson-S, haar voormalige dressuurpaard. Dit paard maakte ze zadelmak en leidde ze zelf op naar de hogere klassen. Hudson-S is een echte mentor voor haar die haar aangezet heeft tot een zoektocht naar een optimale combinatie van opgroeien en trainen. Dit resulteerde tot een unieke formule. Volgens deze formule heeft ze diverse paarden succesvol opgeleid voor klanten of verkocht.

Nicole is gepassioneerd door jonge paarden en ziet alle paarden als leermeester. Ze staat open voor nieuwe kennis en is altijd opzoek naar perfectie. Ze is ervan overtuigd dat paarden samen willen werken in een vertrouwensband en alleen kunnen presteren door eigen (positieve) motivatie. Hierbij is het welzijn en de mentale staat van het paard enorm belangrijk.

Sfeer impressie

EquiStart is op het moment in bezit van enkele boxen, een was- en poetsplaats, drie grote weides en een rijbaan 20 x 60. In de toekomst zal EquiStart zich op een andere locatie vestigen waarbij uitbreidingsmogelijkheden aanwezig zijn. Op de foto's hieronder enkele sfeerimpressies van het bedrijf.

Contactgegevens