Opgroeien

EquiStart is gespecialiseerd in het opgroeiproces van jonge paarden. EquiStart is ervan overtuigd dat een combinatie van uitmuntende zorg en een goede opleiding succes garandeert voor de toekomst.

Bij EquiStart worden de paarden tot in perfectie verzorgd. De paarden staan overdag in grote weides en gaan in de avonduren individueel op stal. Hier worden ze gevoerd met onbeperkt kwalitatief ruwvoer en HorseMolen brok. De veulens krijgen de eerste 1,5 jaar veulenkorrel van Havens. Dagelijks worden ze op de poetsplaats gezet waarbij ze lichamelijk verzorgd en gecontroleerd worden. Daarnaast leren ze in de eerste jaren de beginselen zoals vast staan, voetjes geven, wassen, knippen, scheren en de eerste beginselen van het grondwerk.

Wanneer het paard een leeftijd van 2 jaar heeft bereikt wordt er overlegt met de eigenaar welke stappen genomen worden richting het zadelmak maken. Vaak wordt dan het grondwerk opgepakt en doorgezet. Op een leeftijd van 2,5 jaar wordt het zadel geïntroduceerd tijdens het grondwerk. Wanneer het paard zich sterk heeft ontwikkeld zal er, op een leeftijd van 3 jaar, een begin gemaakt worden met het berijden van het paard.

Alles wat er met uw paard bij EquiStart gebeurd wordt in nauw contact met u als eigenaar gedaan. U wordt meegenomen in het opleidingsproces waarbij u alle stappen meemaakt. Contact met u als klant is tijdens het opgroeiproces voor ons erg belangrijk!